Ingar Sletten Kolloen m.fl.: Opplev Tor Jonsson

Ingar Sletten Kolloen m.fl.: Opplev Tor Jonsson


Ingar Sletten Kolloen - Wenche Strømdahl - Hallbjørn Rønning

Han tok livet sitt 35 år gammel, men diktene hans om å leve, lengte, elske og kjempe for alt du har kjært blir lest og sitert som aldri før av unge som gamle.

Da Ingar Sletten Kolloen utga biografien om Tor Jonsson, BERRE KJÆRLEIK OG DØD, jublet anmelderne og leserne. «Men jeg følte at noe fremdeles manglet i fortellingen om livet hans. Alt falt på plass da dyktige medarbeidere på Trøndelag Teater hjalp meg å utvikle en teaterforestilling, som fortsatte der biografien sluttet,» forteller Sletten Kolloen. På Litteraturhuset 28. september vil han snakke om Tor Jonsson, biografiskriving og om å våge seg ut fra dikterstua og inn teatrets arbeidsfellesskap. Wenche Strømdahl og Hallbjørn Rønning vil framføre et utdrag av teaterstykket BERRE KJÆRLEIK OG DØD, som fra 4.-21. oktober settes opp på nytt på Trøndelag Teater.

Ingar Sletten Kolloen har også skrevet biografier om Knut Hamsun, Joralf Gjerstad, dronning Sonja og Ingrid Espelid Hovig, har solgt flere hundre tusen bøker og er oversatt til alle de store verdensspråkene. «Ingen livsskjebne har grepet meg mer enn Tor Jonssons,» betror forfatteren oss.

Om det å spille Ruth Alvsen, sier Wenche Strømdahl følgende: «Denne rollen er noe av det mest dyptgripende jeg har gjort i mitt mitt 40 årige skuespillerliv. Jeg har spilt dette 60 ganger. Hver gang er det som å gå på stram line når lidenskapen, lengselen, smerten, raseriet og tilslutt døden spilles ut.»

Arrangører er Trøndelag Teater og Litteraturhuset i Trondheim.

Inngang: 120/75

 

Foto Ingar Sletten Kolloen_svhv

Ingar Sletten Kolloen

 

Dato

28. sep 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere