På epleslang i Arild Nyquist sin hage


Torstein Andersen

Skuespiller Torstein Andersen tar oss med på en reise i Arild Nyquist sitt forfatterskap! Andersen fremfører prosa og lyrikk og forteller om Nyquist.

Arild Nyquist (1937-2004) er kjent for sine underfundige, vakre, åpenhjertige og morsomme tekster. Han skrev både romaner, noveller, dikt, skuespill, epistler, viser og sakprosabøker. Nyquist utga også bøker for barn og ungdom. En av de mest kjente tekstene i norsk litteraturhistorie er Nyquist sitt tøysevers «Nå er det jul igjen». Det skapte massivt oppstyr da diktet ble lansert, som en del av diktsamlinga «Nå er det jul igjen! og andre dikt» i 1972. Diktet har blitt en klassiker, og inngår som en del av pensum i grunnskolen.

I 1979 debuterte Arild Nyquist på plate, med albumet Eventyrhagen. Året etter fikk han sitt gjennombrudd som visesanger, da albumet Epleslang ble utgitt. Begge platene ble utgitt i samarbeid med komponist og musiker Terje Wiik. Senere samarbeidet han med musikerne Svein Olav Blindheim og Lars Martin Myhre og lagde musikk under navnet Trio Tre.

I løpet av sin karriere ga Arild Nyquist ut et titalls plater og mer enn femti bøker. I tillegg var han en aktiv billedkunstner.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

Inngang: 100/75

Dato

15. feb 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere