Paal-Helge Haugen og Signe Gjessing i Nidarosdomen

Paal-Helge Haugen og Signe Gjessing i Nidarosdomen


Paal-Helge Haugen - Signe Gjessing

Denne fredagen kan vi presentere et helt unikt arrangement under Trondheim litteraturfest.

Opplev dikterhøvding Paal-Helge Haugen sammen med det danske lyrikk-stjerneskuddet Signe Gjessing i Nidarosdomen! NB: Legg merke til sen arrangementstart.

Paal-Helge Haugen er lyriker, forfatter og dramatiker. Han har i løpet av sin lange karrière gitt ut en rekke diktsamlinger, barnebøker, skuespill og én roman. Haugen har også ved flere anledninger samarbeidet med prominente norske og utenlandske billedkunstnere. Han har mottatt Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen og Aschehougprisen, og er oversatt til 20 språk.
I Nidarosdomen vil Haugen holde en monolog med tittelen «Det tomme og det fylte – om begrepet ‘det heilage’, og om grensene for språket.», ispedd lesing av tekster fra hans forfatterskap.

Signe Gjessing er en ung dansk dikter med bakgrunn fra Forfatterskolen i Danmark. Hun fikk mye oppmerksomhet for debutsamlingen «Ud I Det U-løse» i 2014, og kom i år med sin tredje utgivelse «Ideale Begivenheder». Gjessing vil gjøre en opplesning i Nidarosdomen akkompagnert av cellisten Anders Bak.

Trondheim Litteraturfest arrangeres for sjette gang i 2017. Med visjonen om å «Bringe den nære og den fjerne litteraturen til Trøndelag» har litteraturfesten blitt en viktig litterær arena i kunnskapsbyen Trondheim.

Trondheim litteraturfest er resultatet av et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, Litteraturhuset i Trondheim og NTNU.

Inngang: 200/100 (student), billetter kan kjøpes på Hoopla:
https://tfb.hoopla.no/sales/poesinatt

Dato

20. okt 2017

Tid

22.00 - 0.00

Sted

Nidarosdomen/Nidaros Cathedral

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere