Petter Fergestad – mellom vitenskap og myter

Petter Fergestad – mellom vitenskap og myter


Petter Fergestad - Mari Fiskum

Vi har invitert forfatter Petter Fergestad til Litteraturhuset for en litt annerledes boksamtale. 

Fergestad har gitt ut to bøker i sin Ypsilon-trilogi. Bøkene tar opp aktuelle temaer som klimautvikling, fattigdomsproblemet og utenforskap. Handlingen foregår i gråsonen mellom vitenskap og myter. Som forfatteren sier: dagens fiksjon er morgendagens fakta.

Hva er virkelighet? Kan vi tro våre egne øyne? er noen av spørsmålene karakterene i Petter Fergestads trilogi tumler med. Fergestads debutroman, Armageddon-algoritmen, gikk rett inn på bestselgerlistene i 2017. Oppfølgeren, Og himmelens krefter skal rokkes kom i 2018. Den tredje, med arbeidstittel Indras nett, kommer våren 2019.

Vi møter Petter Fergestad i samtale med Mari Fiskum. Samtalen vil ha en vitenskapelig, etisk og filosofisk tilnærming, og ta opp aktuelle temaer fra bøkene. Innspill, spørsmål og tanker fra tilhørerne er hjertelig velkomne.

Petter Fergestad er dr.techn i elektroteknikk fra NTNU. Han har arbeidet med forskning, utvikling og bedriftsledelse. Fergestad debuterte som forfatter som 78-åring.

Mari Fiskum er adjunkt med tilleggsutdanning og har undervist i videregående skole i over tretti år. Hun har vært pilotleser for Petter Fergestads bøker.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 50,-

Foto: Bjørg Hexeberg

Dato

4. feb 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere