Poesi uten grenser: Boklansering – Amani (fred)

Poesi uten grenser: Boklansering – Amani (fred)


Rais Neza Boneza - Gulabuddin Sukhanwar

I Litteratur for inkludering sin første episode av «poesi uten grenser» i 2022, lanseres en diktsamling av Rais Neza Boneza, poeten fra Kongo som for tiden er bosatt i Trondheim.

I en samtale med Gulabuddin Sukhanwar, vil Rais snakke om og lese fra sin siste bok Amani, som betyr «fred» på swahili. I samtalen får vi også høre om poesiens rolle både i det norske og i det kongolesiske samfunn. 

Rais Neza Boneza er født i Katanga-provinsen i Den demokratiske republikken Kongo. Han har skrevet både skjønnlitteratur, sakprosa, lyrikkbøker og artikler. Han skriver hovedsakelig på engelsk, til tross for en frankofon oppvekst. Han er også aktivist og fredsutøver. For sitt arbeid for fred og konflikthåndtering mottok han en æresdoktorgrad (Doctor Honoris Causa] fra Universitet i Burundi i 2008.

Han er med på å drive TRANSCEND Global Network; et nettverk for fredsutviklingsmiljø. Han bruker også arbeidet sitt for å fremme kunstneriske uttrykk som et middel til å takle konflikter og opprettholde mental velvære, åndelig vekst og helbredelse. Han har reist i Afrika og rundt om i verden som foreleser, pedagog og konsulent for forskjellige frivillige organisasjoner og institusjoner.

Poesi uten grenser er en ny plattform hvor vi inviterer poeter med ulike språkbakgrunner til å lese dikt på sitt eget språk og snakke om poesiens rolle i samfunnet. Programmet arrangeres i samarbeid med Hanna Musiol, professor i engelsk litteratur ved NTNU og NTNU’s TransLit: Sustainable Ethics, Affects, and Pedagogies ledet av Libe García Zarranz.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Gratis inngang. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla.

Dato

13. jan 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere