Poesiti med Aina Villanger og Joanna Rzadkowska

Poesiti med Aina Villanger og Joanna Rzadkowska


Aina Villanger - Joanna Rzadkowska - Anne Dorte Lunås

Til høstens siste Poesiti har vi invitert to av de mest spennende unge forfatterne vi har her til lands. Aina Villanger og Joanna Rzadkowska har til felles at de med sine to første bøker har markert tydelige og uredde forfatterskap, som er med på å gjøre norsk litteratur til et mer interessant farvann.

Aina Villanger (f.1979) debuterte med diktsamlingen Langsang: et flytans habitat i 2012, til strålende kritikker.
Hennes andre bok, prosaverket Baugeids bok, er et historisk portrett av den benediktinske nonnen Baugeid som levde ved klosteret Gimsøy ved Skien. Det vakre språket og flytende prosaen har fått kritikere (Klassekampen) til å kalle henne en toneangivende forfatter i sin tid.

Joanna Rzadowska (f.1986) er utdannet psykolog, og jobber i tillegg som skribent og oversetter. Hennes første diktsamling Gjentakelsestvang utkom i 2012, og i 2016 fulgte hun opp med utgivelsen Luftmensch. I 2016 ga hun også ut Flamme-singelen Polen sammen med Hilde Susan Jægtnes.
Rzadowska har i tillegg oversatt en av Polens absolutt fremste diktere Zbigniew Herbert til norsk, i samleutgaven I hjertet av tingene som ble utgitt på Aschehoug i 2017.

Arrangør: Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim.
Støttes av: Trondheim kommune, Fritt Ord og Kulturrådet.

Inngang: 100/70 (honnør, student, U18)

Dato

17. nov 2017

Tid

19.30 - 22.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere