Poesiti med Nils-Øivind Haagensen og Ruth Lillegraven


Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim presenterer: Poesiti med Nils-Øivind Haagensen og Ruth Lillegraven

Ruth Lillegraven og Nils-Øivind Haagensen er noen av de mest toneangivende og kritikerbejublede lyrikerne i sin generasjon. Case in point: Førstnevnte klarte det nesten uhørte: Hun vant Brageprisen for en diktsamling. Sistnevnte klarte det nesten like uhørte: Han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris med en diktsamling. Dette er indrefileten, folkens!

Nils-Øivind Haagensen (f. 1971 i Ålesund) debuterte i 1998 med diktsamlingen Hender og hukommelse. Siden det har han sluppet ytterligere 17 titler, både dikt, romaner, sakprosa og gjendiktninger, vært redaktør for debutantantologien Signaler og startet Flamme forlag sammen med Bendik Wold. Nils-Øivind Haagensen har som få andre forfattere endret landskapet for norsk litteratur.

Ruth Lillegraven (f. 1978 i Granvin) debuterte med den glimrende Store, stygge dikt i 2004. Så måtte man vente til 2011 før hun fulgte opp med romanen Mellom oss, men siden det har hun i snitt gitt ut nesten to bøker i året, for voksne og barn. Den siste av disse var diktsamlingen Sigd, som kom i høst.

 

Arrangør: Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim

Støttet av: Fritt Ord, Trondheim kommune og Norsk Forfattersentrum Medlemsfondet

Inngang: 70/100

Dato

2. des 2016

Tid

19.30 - 21.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere