Poesiti med Ted M. Granlund og Endre Ruset (og Poesibilen)

Poesiti med Ted M. Granlund og Endre Ruset (og Poesibilen)


Ted M. Granlund - Endre Ruset - Anne Dorte Lunås

Ted M. Granlund og Endre Ruset har tall til felles: De ble begge født et steinkast unna 1980, de var begge 20 år gamle da de ga ut sin første bok og de har begge gitt ut totalt fem, hver for seg. De har dessuten delt et utall kilometer i Poesibilens tjeneste, da denne har reist land og strand rundt, og bedrevet en sjeldent oppsøkende form for lyrikkformidling. Vi gleder oss til de kommer for å fortelle Anne Dorte Lunås om alt dette.

Ted M. Granlund (f. 1979) debuterte i 1999 med diktsamlingen Dynamo, på K.Ø.S. Forlag, som han startet selv. Der har han også gitt ut sin fire neste bøker – den foreløpig siste, Forfalskninger, kom i 2015. Han er dessuten synonym med Poesibilen, som siden 2004 har kjørt rundt på norske veier og delt ut både fartsbøker, parkeringsbøker og glede.

Endre Rusets (f. 1981) første bok var ribbenas vingespenn og kom i 2001. Siden det har han skrevet ytterligere tre fullengdere (den siste var fjorårets utgivelse Noriaki), samt en boksingel. Endre har dessuten vært kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Inngang: 100/70

Arrangør: Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim.
Støtta av: Trondheim kommune, Fritt Ord, Norsk Forfattersentrums medlemsfond, Kulturrådet

Dato

6. apr 2018

Tid

19.30 - 22.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere