Poesiverksted på arabisk

Poesiverksted på arabisk


Montaser Abdel Mawgoud

I forbindelse med den internasjonale morsmålsdagen, har Litteratur for inkludering gleden å arrangere en minifestival som er viet til aktiviteter på forskjellige språk for å bringe sammen barn, unge voksne, familier og lokalsamfunn for å feire og dele deres språklige arv.

Blant mange andre aktiviteter inviterer vi til poesiverksted på arabisk.

Fribyforfatter Montaser Abdel Mawgoud skal holde et verksted hvor han vil lese og snakke om arabisk poesi og hvordan barn og unge voksne kan utvikle sin morsmålspoesi. Han skal forklare arabisk poesi og hvordan barn kan ha nytte av å skrive poesi og forstå sin språklige arv når de bor i Norge.

Verkstedet er beregnet på barn og unge voksne som har arabisk som morsmål, men alle interesserte er hjertelig velkomne.

Montaser Abdel Mawgoud er en prisvinnende poet og forfatter fra Alexandria i Egypt, som siden 2018 har vært bosatt som fribyforfatter i Trondheim. I Egypt var han poet og forfatter, jobbet som lærer i arabisk språk og litteratur, deltok på internasjonale poesifestivaler og utga tre diktsamlinger. Den siste utgivelsen førte til anklager om blasfemi, han ble utsatt for trusler og mistet jobben sin. Med hjelp fra ICORN kom han til Norge som fribyforfatter. Diktene hans er oversatt til spansk, fransk, svensk, romansk, engelsk og norsk.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Trondheim folkebibliotek, friby Trondheim og la Asociación Cultural Española en Noruega (Spansk Kultur Forening) ACENOR

Sted: Trondheim folkebibliotek, kursrom i 4. etasje
Tidspunkt: 13:30 – 14:30
Gratis inngang. Reserver din gratisbillett her.

Foto: Javad Montazeri

Dato

19. feb 2022

Tid

13.30 - 14.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, kursrom (4. etasje)

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere