Presentasjon: Magasinet «Koreografi»

Presentasjon: Magasinet «Koreografi»


«KOREOGRAFI» er et magasin som ble initiert og redigert av de Oslo-baserte koreografene Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness og forfatter Runa Borch Skolseg i 2016. Magasinet består av tekster skrevet av nordiske aktører innen feltet for dans og koreografi. Hver tekst er bygd rundt en spesifikk problemstilling etterspurt av redaktørene, det er både selvstendige tekster samt samtaler og intervjuer. Redaktørene har kuratert tekstene de selv har savnet og samtalene de har drømt om å lese.

I forbindelse med presentasjonen av magasinet samtaler redaktør Ann-Christin Berg Kongsness og bidragsyter Venke Marie Sortland om bakgrunnen for dette initiativet og forteller om veien videre. De setter magasinet inn i en større kontekst og trekker fram noen overordnede perspektiv der dansekunstnere jobber med tekst som uttrykk, og løfter fram og gir verdi til stemmene som uttaler seg fra innsiden av den kunstneriske praksisen. De vil også diskutere et mulig framtidig, mangfoldig landskap for omtale av – og tekst om – dans og koreografi i det offentlige rom.

Sted og tid:
Litteraturhuset/Sellanraa 29. april kl. 16:00
Arrangementet er gratis
Magasinet vil være til slags for 100,-

Sellanraa vil i anledning presentasjonen servere suppe til sultne publikummere.

Magasinets bidragsytere:

Evfa Lilja, Naja Lee Jensen, Thomas Talawa Prestø, Elle Sofe Henriksen, Marte Reithaug Sterud, Ròsa Òmarsdòttir, Per Roar, Josefine Wikström, Janne-Camilla Lyster, Solveig Styve Holte, Simo Kellokumpu, Ann-Christin Berg Kongsness, Sonya Lindfors, Veronica Robles Thorseth / Leo Preston, Mette Edvardsen, Mette Ingvartsen, Stina Nyberg og Venke Marie Sortland.

Grafisk design av Helge Hjort Bentsen.
Magasinet er støttet av Norsk Kulturråd og Nordisk Kulturfond.

Dato

29. apr 2017

Tid

16.00 - 17.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere