Psykiatri og anoreksi med forfatter Ingeborg Senneset

Psykiatri og anoreksi med forfatter Ingeborg Senneset


Ingeborg Senneset

Alle vet hvordan det er å ha en psykisk helse siden det handler om hvordan tankene og følelsene våre fungerer. Vi kan ha gode og dårlige dager gjennom en uke, og til og med gode og dårlige år gjennom et helt liv. Men ikke alle vet hvordan det er å tilbringe flere år som psykiatrisk pasient med tvangslidelser, selvskading og en anoreksi som er potensielt dødelig.

Ingeborg Senneset er journalist i Aftenposten, styremedlem i Norsk PEN, forfatter, utdannet sykepleier, meddommer i Oslo Tingrett, samfunnsdebattant og foredragsholder. Hun har vært en engasjert stemme i debatter på TV og radio om blant annet vaksiner, alternativ medisin, religion, tortur og menneskerettigeter.
Men før alt dette så ikke ting så lyst ut. I boken «Anorektisk» skriver hun om spiseforstyrrelser fra ung alder, alvorlige psykiske lidelser, og hvordan hun har opplevd møtet med norsk psykiatri i alle disse årene. Boken ble en umiddelbar bestselger, er solgt i tre opplag, og nå tilgjengelig som lydbok. Den oversettes til russisk og portugisisk. Adressa trillet terningkast 6.

Human-Etisk Forbund Trondheim inviterer til foredrag med Ingeborg på Litteraturhuset onsdag 9. mai kl. 19, der hun forteller sin historie. Etter foredraget vil det være både spørsmålsrunde og boksignering.

Gratis inngang.

Foto: Maja Hattvang

Dato

9. mai 2018

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere