Reprise: Hans Børli 100-årsjubileum: Dagen er et brev som aldri kommer

Reprise: Hans Børli 100-årsjubileum: Dagen er et brev som aldri kommer


Tor Einar Bekken - Torstein Andersen

I anledning at det i år er hundre år siden Hans Børli ble født, ønsker vi å hylle den folkekjære forfatteren med en matiné i ord og toner, på dagen 100 år etter hans fødsel. Tor Einar Bekken fremfører folkelige toner, og Torstein Andersen leser lyrikk og forteller om Børli.

Hans Børli (1918-1989) blir ofte omtalt som «skogens dikter». Han arbeidet hele sitt voksne liv som tømmerhogger, og hans litterære utgangspunkt var skogen, for den kjente han bedre enn noen. I diktingen var han også opptatt av politikk, og i økende grad eksistensielle problemer som angst, ensomhet, tro, tvil og død. Børlis litterære produksjon strekker seg fra 1933 til 1988, og i løpet av denne perioden skrev han 22 diktsamlinger.

Børli ble tildelt en rekke litterære priser, blant annetKritikerprisen og Doblougprisen. Han ble nominert tilNordisk råds litteraturprisi 1972 for diktsamlingen Isfuglen.

Tor Einar Bekken(f.1964) går under artistnavnet Dr Bekken. Han er blues- og jazzmusiker, kjent for sitt spektakulære pianospill. Han har gitt ut en rekke album, både som soloartist og med ulike band og gjesteartister. Tidligere i år ble han nominert tilSpellemannprisen 2017 for albumetUpright Piano – Live at Bar Moskus.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 200/150

Foto av Hans Børli: Aschehoug forlag

Dato

8. des 2018

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere