Robert Mood – Ansvar er ingen popularitetskonkurranse

Robert Mood – Ansvar er ingen popularitetskonkurranse


Robert Mood - Jo Røed Skårderud

Robert Mood ble tildelt Fritt Ords ærespris i 2016 for sin uredde åpenhet som toppleder i Forsvaret. Mens han var toppembetsmann uttalte Mood seg om totalforsvarets kollaps, han beskrev den norske hærens kapasitet som ikke bedre egnet enn til å forsvare en bydel i Oslo, og han hevdet at flyktningkrisen ikke handler om Europas og Norges evne til å hjelpe, men vilje. Flere, blant andre Civita-leder Kristin Clement og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) mente at Mood tøyde strikken for langt i sin rolle som faglig uavhengig og politisk nøytral embetsmann.

Selv mente Mood at han som soldat hadde viktige erfaringer å dele, og at han som embetsmann hadde en plikt til å opplyse debatten, uten å være politisk aktør.

Nå har Mood skrevet boka Ansvar – Ledelse er ingen popularitetskonkurranse, hvor han deler av sine erfaringer fra tjeneste i Nord-Norge og krevende utenlandsoppdrag for Norge, NATO og FN. I dag er Mood president for Norges Røde Kors. Felles for alle stillingene er grunnleggende ledelsesprinsipper som er like relevante når man leder åtte soldater, som når man leder flere tusen. Like relevante på laveste som på høyeste nivå, både i og utenfor offentlig sektor.

Møt Robert Mood i en åpenhjertig samtale med journalist Jo Skårderud om internasjonal politikk, ledelse, og mangel på ledelse i norsk politikk.

OBS! På grunn av stor interesse er arrangementet flyttet til Konferansesenteret i Sparebank 1 SMN, Søndre gate 4. Takk til Sparebanken som velvillig har stilt lokalet til disposisjon!

Robert Mood.

 

Dato

13. des 2017

Tid

16.30 - 18.00

Sted

Konferansesenteret i Sparebank 1 SMN

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere