Rynker og grå hår til besvær – men ikke for alle

Rynker og grå hår til besvær – men ikke for alle


Kari Løvendahl Mogstad - Leif Edward Ottesen Kennair - Harry Arne Solberg

Psykologene Peder Kjøs og Frode Thuen tente en brann da de kommenterte kvinners «markedsverdi» i jakten på ny partner. Bakgrunnen er at skjønnhetsidealet ikke bare er forskjellig, men også brutalt sett med kvinners øyne. Er det en tendens at kvinner blir fortvilet når rynkene og de første grå hårene melder seg, mens menn blir sjarmerende? Og er det slik at kvinners «markedsverdi» og «erotiske kapital» endres og minker med alderen, og at det samme ikke gjelder i like stor grad for menn?

Hvorfor er det eventuelt slik? Og er i så fall forskjellene hugget i sten – eller kan de endres? Hvordan kan de eventuelt endres? Dette er problemstillingene som vil bli diskutert på møtet i Litteraturhuset.

Deltakere er:

Kari Løvendahl Mogstad, som er fastlege og spesialist i allmennmedisin, Universitetslektor, NTNU. Forfatter av boken Kroppsklemma på Cappelen Damm. Spaltist og engasjert samfunnsdebattant og foredragsholder.

Leif Edward Ottesen Kennair, PhD, og spesialist i klinisk voksenpsykologi og professor i personlighetspsykologi ved Institutt for psykologi, NTNU. Kennair forsker på både klinisk psykologi og menneskets seksuelle psykologi. Han har også gitt ut en lang rekke bøker, nylig boken En kort introduksjon til evolusjonspsyologi (2021), Fagbokforlaget, sammen med professor Mons Bendixen og Trond Viggo Grøntvedt.

Harry Arne Solberg vil lede samtalen mellom de to.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:00-21:00
Inngang: 100/75

Foto av Leif Edward Ottesen Kennair: Aurora Nordnes

Dato

15. feb 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere