Samtale: Abortkamp og feminisme på tvers av landegrenser

Samtale: Abortkamp og feminisme på tvers av landegrenser


Noelia Fiqueroa - Klara

LAGiT og Kvinnefronten Trondheim inviterer til samtale om feminisme og abortkamp i Norge og i Argentina. Med oss har vi den argentinske aktivisten, Noelia Fiqueroa som er en sentral aktivist og intellektuell i abort- og kvinnekampbevegelsen i Argentina. Det blir en innføring i abortkampen i Argentina det siste året, og en samtale om veien videre i kvinners kamp for retten til å bestemme over egen kropp, både i Norge og i Latin-Amerika. Det blir også et musikalsk innslag med Svartlamon-bandet Klara. Arrangementet foregår på engelsk.

Noelia er professor i Latin-amerikansk historie, og er tilknyttet senter for feministisk forskning og kjønnsstudier ved Universitetet i Rosario (UNR). Figueroa er del av den nasjonale koordineringen av Mala Junta-Feminista, i den argentinske plattformen Patria Grande.
Hennes primære forskningsfelt er: forebygging av sexistisk vold, feminist- og kvinnebevegelsens historie i Argentina, koblingen mellom nyliberalisme og patriarki, kampen for lovlig abort, samt utfordringene Latin-amerikansk populærfeminisme møter.

I Norge har abortkamp igjen blitt satt på dagsordenen etter at en historisk innskrenkning av abortloven ble vedtatt av regjeringen. Argentina overrasket verden tidligere i år med sin kamp for å gjøre abort lovlig og tilgjengelig for alle kvinner som måtte ønske det. Selv om lovforslaget som kunne legalisere abort i Argentina ble nedstemt i Senatet, har argentinske aktivister og menneskerettighetsgrupper fortsatt sin kamp.

Vel møtt til en samtale om feminisme og kvinnekamp på tvers av landegrenser, fordi kampen er som den alltid har vært global!

Dato

25. sep 2019

Tid

19.30 - 21.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere