Sandharpesongar

Sandharpesongar


Kjartan Fløgstad - Bergmund Waal Skaslien

Som avslutning på lørdagskvelden vil Kjartan Fløgstad med Bergmund Waal Skaslien fremføre utvalgte verk fra Fløgstads ferskeste utgivelse «Sandharpesongar». Før han ble romanforfattar debuterte Kjartan Fløgstad som lyriker med to modernistiske diktsamlinger. Etter dette har det lyriske stadig vekk tatt plass i forfatterskapet, og fra og med Dalen Portland (1977) har både romanene og sakprosabøkene inneholdt dikt og sanger. Disse har så blitt tonesatt av kjente og ukjente komponister, samt kommet til liv med Fløgstad på og bak scenen. I «Sandharpesongar» samles de mest sangbare tekstene med noter og besifring.

Arrangementet er en del av «UTVINNING OG UTNYTTING», som også inkluderer programpunktene «Utvinning av kull og følelser» og «Solidariteten, på vei ut eller inn?».

Billetter 80/60 for hele kvelden.

KJARTAN FLØGSTAD er en norsk forfatter som har skrevet romaner, lyrikk, essayistikk, reiseskildringer og noveller, og gjerne blander forskjellige stilnivåer og språk. Fløgstad har selv arbeidet som industriarbeider og har et bevisst forhold til historien og utviklingen av det norske industrisamfunnet.

BERGMUND WAAL SKASLIEN er en norsk bratsjist som har studert ved Musikkonservatoriet i Trondheim og på Griegakademiet i Bergen. Han arbeider ofte på grensen av ulike kunstsjangre, og improviserer mye i grenselandet mellom jazz, klassisk musikk, samtidsmusikk og etnisk musikk.

Dato

3. nov 2018

Tid

20.00 - 20.30

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere