Skriveworkshop for ungdom – med Atle Håland

Skriveworkshop for ungdom – med Atle Håland


Atle Håland

Velkommen til skrivekurs for ungdom i alderen 16-22 år, med kursleder Atle Håland.

Felles for alle som skriver er at vi noen ganger trenger hjelp, verktøy og kreative grep for å komme i gang; fra idé til tekst. På dette kurset vil du få konkrete tips og øvelser til skrivearbeidet ditt, uavhengig av sjanger. I løpet av kurset vil du få tid til å utforske og utvikle dine egne tekstideer og ditt eget litterære univers med kursholder og andre kursdeltakere.

Rettskrivning er ikke viktig, vi jobber med å finne innganger til den skjønnlitterære skrivingen. I løpet av kurset bygger deltakerne opp sitt eget univers. Hver deltaker kan bruke sin sjanger, enten det er dikt, dramatikk, novelle, fantasy eller lignende. I løpet av helgen er håpet å danne et skrivende fellesskap, hvor vi lytter til hverandre, og hvor vi tar tak i det som napper, der det snubler, og bruker dette til noe konstruktivt, i stedet for å se på det som feil.

Atle Håland debuterte i 2015 på Flamme forlag med boka Han, og ga ut samlingen Vannfall, året etter. Begge samlingene høstet gode kritikker og ble raskt solgt ut fra forlaget. Atle har gått på Forfatterstudiet i Bø, og driver det litterære kollektivet Litteraturhuset i Kristiansand. I høst utkommer hans tredje diktsamling som er basert på skriveøvelsene han bruker i dette kurset.

Skriveworkshopen har plass til inntil 12 deltakere og går over ti timer, fordelt over to dager:
fredag 16.11: 17-21
lørdag 17.11: 10-17

Lørdag blir det en times pause midt på dagen, hvor det vil bli servert enkel lunsj og te/kaffe.

Påmelding gjøres her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/skriveworkshop
Workshopen koster 200 kroner og inkluderer enkel lunsj på lørdag.

Arrangementet skjer i samarbeid mellom Trafo og Litteraturhuset i Trondheim.

Dato

16. nov 2018

Tid

17.00 - 17.00

Sted

Litteraturhuset

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere