Snorre Vikdal: Råtne Trondheim – fire år etter

Snorre Vikdal: Råtne Trondheim – fire år etter


Snorre Vikdal

Dette er en ekstra kveld med foredraget da første kveld ble utsolgt en uke før det ble holdt.

Fire år etter at bokbomben «Råtne Trondheim- maktmisbruk og kameraderi» ble lansert på et utsolgt Litteraturhus vil forfatteren Snorre Vikdal ta oss gjennom hva som har skjedd siden i det politiske og mediemessige Trondheim.

Han vil gå gjennom de viktigste sakene fra boken og utfallet av de. Hvordan gikk det med Ola Borten Moe og hans ønske om massedeponi ved Hestsjøen? Enn med de andre boligutbyggingene som ble forsøkt presset gjennom på Øvre Rotvoll, Overvik, Være, Kastbrekka og Kystad?
Hva har de tidligere Ap-toppene Rune Olsø og Geir Waage, og ordfører Rita Ottervik bedrevet med siden sist? Har Giske-gjengen fortsatt full kontroll slik de har hatt i snart to tiår i det politiske Trondheim? Og hvordan står det til i det mediemessige Trondheim?

Han vil også fortelle om noen andre saker han har skrevet om, og gå gjennom hvordan han ser på den politiske situasjonen nå knappe to uker før lokalvalget. Der vil du også høre om viktige forhold rundt de to fremste ordførerkandidatene Kent Ranum (H) og Emil Raaen (Ap). Blant annet vil han komme med flere avsløringer om den ene. Foredraget vil også ta opp om kommuneplanens arealdel (KPA) som skal avgjøres etter valget med dagens politikere, og ikke det nye bystyret. Hvem har ansvaret da?

Han vil også fortelle hva som har skjedd med noen av forslagene han hadde i sin bok til forbedringer i det politiske og mediemessige Trondheim.

 

Om forfatteren og møtet:

Som samfunnsengasjert borger, politiker, aktivist, tipser og som varsler prøvde jeg å få fram hvor omfattende og systematisk ukulturen var slik at det ble ryddet opp. Etter å ha lyktes med noe, men langt fra alt, ga jeg meg i 2017 som Venstre-politiker.

De råtne sidene av det politiske og mediemessige Trondheim var det veldig få som visste omfanget av. Løsningen for å få fram hele bildet ble å skrive boken i 2019 og følge opp noen saker som redaktør og journalist i Trondhjemsavisa.

Etter foredraget vil det bli anledning til å stille spørsmål, og det åpnes for en diskusjon mellom de frammøtte og forfatteren.

Til slutt vil han selge boken sin med mulighet for signering.

Inngang: 150/100

Arrangør: Emuna Media AS

Dato

31. aug 2023

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere