Søppelplasten i havet

Søppelplasten i havet


Kirsti Blom

Visste du at vi hvert minutt året rundt kaster 15 tonn plast ut i havet?

Visste du at vi hvert minutt året rundt kaster 15 tonn plast ut i havet? 

Boka Søppelplasten i havet skildrer hvordan havet, sjøfuglenes matfat, er i ferd med å bli en søppeldynge. Når forskere undersøker døde havhester som skylles opp på strendene, finner de plast i magene deres. Slik varsler fuglene om at det er altfor mye plastsøppel i sjøen. Heldigvis kan vi sammen og hver for oss hjelpe havhesten og de andre sjøfuglene, og rundt om i verden har mange allerede tenkt ut smarte oppfinnelser og løsninger for å fjerne søppelet.

Søppelplasten i havet er skrevet av skjønnlitterær forfatter Kirsti Blom og biolog Geir Wing Gabrielsen (Cappelen Damm, 2016). Kirsti Blom forteller og viser bilder fra boka. Kirsti Blom har gitt ut ni romaner, to diktsamlinger, ei skjønnlitterær barnebok og åtte sakprosabøker for barn og unge. I 20 år har hun turnert land og strand rundt for Den kulturelle skolesekken og andre oppdragsgivere.

Marinbiolog Henriette Vaagland og professor i miljø-toksikologi Augustine Arukwe fra institutt for biologi, NTNU, kommer også. De har med seg et ordentlig måsereir som en svartbak har laget av plastsøppel på Frøya. Et sterkt syn, som er viktig for oss å se med egne øyne. Henriette og Augustine vil fortelle litt om sitt arbeid med søppelplast.

Velkommen!

Tid: 19.00 (Dørene åpner 18.30)
Inngang: 120/70
Kjøp billetter her: https://forfattersentrum.hoopla.no/sales/3436320549

Foto: Faksimilie fra boka
Forfatterportrett: Johanna Blom

Dato

6. feb 2019

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere