Spanskesyke og bohemliv: Steinkjerdikteren Einar Solstad

Spanskesyke og bohemliv: Steinkjerdikteren Einar Solstad


Odd Birger Grønli - Siv Gøril Brandtzæg

I 2018 er det hundre år siden spanskesyken brøt ut i Europa. Ett av epidemiens unge ofre var dikteren Einar Solstad (1892-1918) fra Steinkjer, som døde av spanskesyken i København i 1918. Hans unge kone, kunstmaleren Ragnfrid Feyling, skjøt seg med pistol ved hans dødsleie. Solstad ble bare 26 år, men rakk å sette spor i sin samtid: I tillegg til to diktsamlinger var Solstad en del av bohemmiljøet i Christiania og København, hvor han var venner med datidens mest kjente forfattere.

I dag er Solstads forfatterskap glemt, men i forbindelse med 100-årsmarkeringen for hans død har Odd Birger Grønli skrevet en biografi om dikteren, bohemen og gartnersønnen fra Steinkjer. Einar Solstad: Den korte reisen er en kjærlighetserklæring til Steinkjer, og en historie om en ung manns lengsel etter kunstnerisk anerkjennelse.

Odd Birger Grønli er forfatter og mangeårig reporter og redaktør i NRK og Steinkjer-Avisa. Han skal snakke om boken sin sammen med Siv Gøril Brandtzæg som er litteraturforsker ved NTNU og som har vokst opp i Einar Solstads veg i Steinkjer.

Inngang: 50,-

Odd Birger Grønli

Dato

7. des 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere