Suzanne Brøgger og Alf van der Hagen

Suzanne Brøgger og Alf van der Hagen


 Suzanne Brøgger -  Alf van der Hagen

Alf van der Hagen utga i høst boken Suzanne Brøgger. Samtalememoarer der det danske forfatterikonet forteller om hele sitt liv over nærmere 400 sider. Kritikerne omtalte boken som «en bragd» (Dagbladet), «et gnistrende møte med en særdeles vital, modig og lærd kvinne» (Dagsavisen), «en glede å lytte til» (Klassekampen) og «samtaleteksten blir som en dans hvor begge fører, jeg merker når vekten forskyves og jeg kommer inn i rytmen» (Vårt Land).

Nå setter Brøgger og van der Hagen ut på en liten Norgesturné i slutten av februar, og første stopp er Trondheim. I en timelang samtale foran publikum utdyper Brøgger temaene i boken: den jødiske familiebakgrunnen, det erotiske frigjøringsprosjektet, hennes syn på feminisme før og nå, livet på landet, det internasjonale engasjementet og hvorfor det måtte en norsk forfatter til for at hun ble med på sitt mest selvbiografiske bokprosjekt noen sinne.

Suzanne Brøgger har siden debuten i 1973 markert seg som en toneangivende stemme i den litterære offentlighet. Hun er kjent for å skrive bøker som utfordrer status quo, og bruker gjerne seg selv som skikkelse i bøkene sine for å gjøre opprør mot myter om politikk, seksualitet, kjærlighet og offentlige institusjoner. Hun har en rekke utgivelser bak seg, men er kanskje mest kjent for den selvbiografiske trilogien Creme Fraiche, Ja og Transparens. Forrige utgivelse var Omelette norvégienne.

Alf van der Hagen er forfatter med redaktørbakgrunn fra Morgenbladet, Bokklubben og NRK. Han har utviklet sin egen sjanger, «samtalememoarer», og har utgitt til sammen elleve slike bøker, blant annet med Dag Solstad og Kjell Askildsen.

Arrangør: Norsk Forfattersentrum Midt-Norge og Litteraturhuset i Trondheim.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl 18.30.

Inngang: 200/150

Foto: Ketil Olav Sand/Trude Eng

Dato

24. feb 2020

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere