Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger


Suzanne Brøgger - Hanna Malene Lindberg

Den danske forfatteren Suzanne Brøgger brakdebuterte i 1973 med Fri os fra kærligheden, et verk som spiller på grensen mellom det essayistiske, fiksjon, erindring og bekjennelse og som kritiserer kjernefamilien og vestlige kulturkonvensjoner. I Norge er hun også særlig kjent for de påfølgende selvbiografiske verkene Creme Fraiche (1978), Ja (1984) og Transcendens (1993), verk som er tidlige eksempler på det vi nå vil kalle virkelighetslitteratur. Brøgger har et bredt forfatterskap bak seg, og er ikke redd for å ta plass i offentligheten og se på det som omgir henne med et kritisk og fornyende blikk.

Hos Brøgger finner vi en undersøkelsestrang som retter seg mot det konkrete, men også funderinger over begrep som frihet, dannelse og avmakt. Ved de passerte 70 søker Brøgger stadig å (gjen)oppdage nye landskap, og kommer i 2018 med boka Omelette norvégienne. Her reiser hun til Norge for å undersøke hvem vi nordmenn er, og diskuterer virkelighetslitteratur, oljekrisen, 22. juli, flyktningeproblematikk og deler av vår litterære kanon.

Den 23. april kan du møte Suzanne Brøgger på Litteraturhuset i Trondheim, som første stopp på hennes norgesturné. For som Brøgger selv formulerer seg i et essay på Atlas: «Og ja, vi er ikke sat her på jorden for at sidde og læse helt alene».

Samtalen ledes av Hanna Malene Lindberg.

Arrangementet foregår på hovedbiblioteket, inngang fra Kongens gate.
Inngang: 150/100

Foto: Kagge Forlag

Dato

23. apr 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere