Terror og det hinsidige

Terror og det hinsidige


Thomas Hegghammer

Om paradisets rolle i krigføringens historie

Hvilken rolle spiller det hinsidige egentlig for dagens jihadister? Hvordan forestiller de seg livet i paradis? S.P.O.R. har invitert en av Norges fremste terrorforskere for å reflektere rundt forholdet mellom krig og det hinsidige.

Vestlige akademikere, som ofte kommer fra en ateistisk bakgrunn, har en tendens til å undervurdere det hinsidige som motivasjonsfaktor. Thomas Hegghammer er ikke bare en fremstående terrorspesialist, han har også bakgrunn fra studier i Østens oldtid. Han kan dermed som få andre se terrorismen i et historisk perspektiv.

Hegghammer er seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og professor II i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har master fra Universitetet i Oxford og doktorgrad fra Science Po i Paris, og vært gjesteforsker ved Universitetene Harvard, Princeton, New York og Stanford. Han har publisert en rekke bøker om jihad og islam, blant annet på forlaget Cambridge University Press. Han har vitnet i USAs kongress og det britiske parlamentet, han har skrevet saker for New York Times og Wall Street Journal og han har blitt intervjuet bl.a. av den britiske avisen The Guardian.

Inngang: 150/90

Dato

27. jan 2020

Tid

19.00 - 20.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere