The love that dare not speak it’s name – Homolitteratur og SKAM

The love that dare not speak it’s name – Homolitteratur og SKAM


Britt Andersen, Per Esben Myren-Svelstad

Hei!
Har DU lest bøker med skeive temaer, eller undrer du deg over om de kan leses homo/tematisk eller grafisk? Har DU fulgt med på NRK’s gigasuksess SKAM i høst, med homofili som hovedtema og er intressert å i vite hvordan vi kan tolke (analysere og diskutere) serien? Er DU en ihuga FAN eller elsker av#EVAK (Isak og Even)? Eller er DU bare nysgjerrig og vil vite mer? Vel, da må du for guds skyld ikke gå glipp av årets store begivenhet!

Gengangere inviterer til fagkveld den 28. februar på Litteraturhuset i byen! Ta med deg en venn, eller kjæreste (skeiv eller ikke – spiller ingen rolle, og kom å hør om vårens store tema: «Homolitteratur gjennom hundre år, med referanser til NRKs tv-serie SKAM.»

«I heile den vestlege verda har likekjønna begjær vore eit sentralt politisk og kulturelt diskusjonstema gjennom 1900- og 2000-talet. Det har heller ikkje mangla på namn for fenomenet: ‘det tredje kjønnet’, ‘halve kjønnsmenneske’, ‘tribader’, ‘sapfistar’ og ‘homofile’. Desse uttrykka viser at språket er med på å både forma og reflektera samfunnets haldningar til homoseksualitet. I tillegg har skjønnlitteraturen spelt ei stor rolle i å påverka og formidla desse haldningane og uttrykka. Korleis kjem homoseksualitet til uttrykk i norsk og utenlandsk litteratur og kultur? Og korleis kan litteraturen representera ‘the love that dare not speak its name’?»

Professor i allmenn litteraturvitenskap, Britt Andersen og Universitetslektor i allmenn litteraturvitenskap, Per Esben Myren-Svelstad vil snakke.

Arrangør: Gengangere – linjeforeningen for nordistikk og litteraturvitenskap

Dato

28. feb 2017

Tid

17.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere