This Is What I Go Out to Seek: Kammermusikk basert på utdrag fra Henry David Thoreau’s Journals

This Is What I Go Out to Seek: Kammermusikk basert på utdrag fra Henry David Thoreau’s Journals


Heidi Skjerve - Tora Stølan Ness - Rannveig Ryeng - Karoline Vik Hegge - Kari Nesdal Sandnes - Finn Magnus Fjell Hjelland - Juliane Schütz - Erlend Solli Aune

Velkommen til en sjangeroverskridende konsert med kammermusikk for strykekvartett, piano og vokal basert på utdrag fra Henry David Thoreau’s Journals! Klikk her for en sniktitt fra øvingene til konserten!

Heidi Skjerve har tonesatt utdrag fra dagboksnotatene til den amerikanske filosofen og forfatteren Henry David Thoreau (1817-1862). Han beskriver flora og fauna der han levde ved Walden pond i Massachusetts på midten av 1800-tallet, i et landskap som kanskje ikke er så ulikt norske skoger. Han uttrykker også tanker om hvordan han ønsker å leve mer i pakt med naturen, om hvordan mennesker og samfunnsinteresser tar seg til rette i naturen, og advarer samtidig mot vår naturfiendtlige livsførsel, et brennaktuelt tema nesten 200 år senere.

Klikk her for en sniktitt fra øvingene til konserten!

«But most men, it seems to me, do not care for Nature. They would sell their share in all her beauty, as long as they may live, for a stated sum, – many for a glass of rum»
– Henry David Thoreau 1861

Heidi Skjerve er først og fremst kjent som jazzvokalist og folkesanger, og har gitt ut flere album både med egne band, og som del av det eksperimenterende vokalensemblet Trondheim Voices. Her tar hun et steg videre som komponist for besetningen strykekvartett, piano og sang, i et verk inspirert av alt fra impresjonisme til pop, fuglesang og skogens lyder, alltid med teksten som er hentet direkte fra Thoreaus dagbøker som utgangspunkt og premissleverandør. Hun har fått med seg den meritterte samtidsmusikkduoen DonkeyJam med Finn Magnus Hjelland på piano og Karoline Vik Hegge på bratsj, og kompletterer strykekvartetten med musikere fra Trondheims fantastiske strykemiljø!

Konserten er støttet av Trøndelag fylke og Norsk Kulturfond.

Medvirkende:

Heidi Skjerve – vokal, komposisjoner
Tora Stølan Ness – fiolin
Rannveig Ryeng – fiolin
Karoline Vik Hegge – bratsj
Kari Nesdal Sandnes – cello
Finn Magnus Fjell Hjelland – piano
Juliane Schütz – video
Erlend Solli Aune – lyd

Sted: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 20:00-21:30. Dørene åpner kl. 19.30.
Inngang: 250/150 (redusert pris for uføre, studenter og medlemmer av NyMusikk)

Konserten arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim og nyMusikk.

Foto av Heidi og Henry på tur i skogen. Fotomontasje: Daniel Formo

Dato

3. apr 2022

Tid

20.00 - 21.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere