Thomas Reinertsen Berg – Grensenes historie

Thomas Reinertsen Berg – Grensenes historie


Thomas Reinertsen Berg

Karthistorien er full av grenser. Et fem tusen år gammelt sumerisk kart viser hvor grensene mellom ulike åkre går. Ikke sjelden har det vært mye diskusjon og uenighet om hvor grensene skal gå. Hvor grensen ble satt kunne, og kan det fremdeles i dag, skyldes enten uvitenhet, politiske ambisjoner eller allianseforhold. I dette foredraget vil Thomas Reinertsen Berg, forfatter av boken Verdensteater. Kartenes historie, se nærmere på grensers betydning og fortelle om arbeidet med grensen mellom Norge og Sverige på 1700-tallet.

Thomas Reinertsen Berg (f. 1971) er journalist og skribent. Han har bakgrunn fra blant annet Morgenbladet, Klassekampen og Dagsavisen, og har arbeidet særlig med kultur- og vitenskapsstoff. I mange år har han vært litt over gjennomsnittet interessert i kart, før han en dag bestemte seg for å skrive den boken om karthistorie han selv kunne tenke seg å lese. Han vant Brageprisen i kategorien sakprosa i 2017 for Verdensteater. Kartenes historie.

Arrangementet inngår i programmet til Hannah Ryggen Triennale 2019: Nytt land, som arrangeres av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Ørland/Bjugn Kunstforening. Samarbeidet mellom Litteraturhuset i Trondheim og Hannah Ryggen Triennale er støttet av Fritt Ord.

Inngang: 100/50

Foto: Fredrik Arff

Dato

24. mai 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere