Tidløs medisin – På leting etter den glemte helhet

Tidløs medisin – På leting etter den glemte helhet


Carl Fredrik Normann

I 2015 lanserte forlaget Mind Games boka Tidløs Medisin. Den 200 siders innbundne boka som er skrevet av Carl Fredrik Normann er en dokumentarisk sakprosa om en reise etter glemt helhet. Carl Fredrik er debutant som forfatter. Han er en samfunnsengasjert filmskaper med et stort antall filmer bak seg.

I arbeidet med å lage dokumentarfilmer for kommuner og næringsliv, ble han mer og mer nysgjerrig på hva som lå bak beslutningsprosessene. Et lekent grep med seks «medisinflasker» i intervju med lokalpolitikere, på jakt etter deres prioriteringer og verdiforankring, endte opp med en fascinerende samfunnsmessig modell som forklarer sammenheng. Denne tenkemåten skulle vise seg å være beslektet med et gammelt Lakotaindiansk utviklingssymbol. Flere års selvstudier av filosofisk litteratur, tilknyttende faglitteratur og gammel visdom endte opp i en skriveprosess med stoff til fire bøker.

Et viktig tema er menneskers opparbeidelse av vilje i kyst- og bygdekulturen. Her viser den gamle kunnskapen hvor viktig det er å jobbe nær naturen for å bli hele mennesker. Det gamle symbolet setter også dannelse, utdanning, kultur, miljøutfordringer, næringsliv og velferd inn i en sammenheng.

Flere fagfolk innen filosofi, sosialantropologi, psykologi og næringsliv har oppdaget det unike ved denne boka. Thomas Hylland Eriksen, Astri Hognestad, Henrik Syse, Guttorm Fløistad og Per Brodal bl.a. er noen som har latt seg overraske av bok og prosjekt.

Tidløs Medisin er en annerledes filosofibok, skrevet av en mann som egentlig er filmskaper, men som tar oss med i sin oppdagelsesreise og bevisstgjøringsprosess – mot urgammel visdom. Forfatteren evner å engasjere helt nye lesergrupper inn i filosofiens og visdommens verden, nettopp fordi han er autodidakt.

Boken er nå på andre opplag og er solgt i overkant av 2500 eksemplarer.

Inngang: 100/75

Dato

25. sep 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere