Tønes: bokbad og minikonsert

Tønes: bokbad og minikonsert


Tønes (Frank Tønnesen) - Rune Nilson

Frank Tønnesen, i musikalsk sammenheng bedre kjent som Tønes, gjester Litteraturhuset med bokbad og minikonsert.

Denne høsten debuterer Tønnesen med Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem, som blir beskrevet som en kollektivroman fra bygdenorge.

Her skules det mellom gardinene og samles på fajanse, mens de sosiale kodene som dikterer hvorvidt du er nødt til å invitere naboen inn på middag hvis han ringer på akkurat idet fårikållukta sprer seg fra kjøkkenet, kan irritere og debatteres til du blir blå.

Ingen som har hørt Tønes vil bestride at han er en av Norges største fortellertalent. I bokform blomstrer dette talentet i en bukett fortellinger som til sammen flettes til en kollektivroman der Tønnesens lett gjenkjennelige humor fyller skjebner, karakterer og sosialt og beklemt samkvem. Men parallelt med dette skriver Tønnesen ut mørkere og mer eksistensielle undertoner i fortellinger om ensomhet, tilhørighet og utstøtthet.

Frank Tønnensen makter å turnere dette stoffet i et lett og slagferdig språk og viser alltid kjærlighet til disse ofte litt skyggeredde karakterene som befolker universet hans, uansett hvor små problemer de øser seg opp over, og hvor feil beslutningene deres gjerne kan være. Frank Tønnesens er absolutt de små problemenes forfatter, men de kan være store nok!

Vi møter Tønnesen i samtale med Rune Nilson. På programmet denne kvelden står også minikonsert med Tønes.

Frank Tønnesen/Tønes (f. 1972) er visesanger, gitarist og låtskriver. Han synger på Sokndal-dialekt og er kjent for sine underfundige og humoristiske tekster om små og store ting.

Rune Nilson (f. 1973) er programleder i NRK, kjent fra både radio og tv, med programmer som Lønsj på NRK P1 og Ikke gjør dette hjemme på NRK1. Han har spilt i radiobandet Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers.

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 250,-

Dato

6. okt 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere