Trondheim krimfestival: Helene Flood / Jan Boris Stene / Ingebjørg Berg Holm

Trondheim krimfestival: Helene Flood / Jan Boris Stene / Ingebjørg Berg Holm


Helene Flood - Jan Boris Stene - Ingebjørg Berg Holm - Sverre Nyrønning

Litteraturhuset i samarbeid med Trondheim Krimfestival, Justismuseet, Kosmorama filmfestival, Trondheim folkebibliotek, Trondheim kino og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall inviterer til krimfestival den 13. november og 14.november. Vi er veldig stolt av å kunne by på et spennende, stilfullt og variert program hvor krimsjangeren belyses fra forskjellige innfallsvinkler og gjennom ulike fortellinger.

Program:

14.15-14.45 Bokbad: Ingebjørg Berg Holm. Bokbader: Jan Boris Stene
15.00-15.30 Bokbad: Helene Flood. Bokbader: Jan Boris Stene
15.45-16.15 Bokbad: Jan Boris Stene: «Med døden som følge» Bokbader: Sverre Nyrønning

Ingebjørg Berg Holm (f. 1980) knalldebuterte i 2015 med «Stjerner over, mørke under» (Vigmostad & Bjørke), en kritikerrost krimroman med handling fra 1800-tallet og lensmann Thomas Tinnvik om hovedperson. Boken ble både nominert til Rivertonprisen og tildelt Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» med begrunnelsen: Ingebjørg Berg Holms debutroman er en stillfaren og mangefasettert historisk krim hvor den litterære kvaliteten nærmest overskygger det klassiske mordmysteriet. «Barrføtt over isen» kom i 2018 og var en frittstående oppfølger til debuten. Like på nyåret er hun aktuell med «Rasende binne» (Vigmostad & Bjørke).

Helene Flood (f. 1982) er utdannet psykolog og jobber som forsker ved siden av forfatterskapet. Hun har tidligere gitt ut en sakprosabok og ungdomsroman. I fjor utkom hennes sensasjonelle krimdebut «Terapeuten» (Aschehoug) til rosende omtaler fra et så og si samstemt anmelderkorps. Suksessen lot ikke vente på seg. Den psykologiske spenningsromanen er solgt til en hel drøss med land og er også nominert til Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for beste krimdebut i fjor. Prisen deles ut av våre venner på Kongsberg Krimfestival. Vi venter i spenning på juryens avgjørelse mens vi gleder oss til å få Helene Flood på besøk til Trondheim Krimfestival.

Jan Boris Stene (f. 1978), forfatter og lege fra Trondheim. Har skrevet fire kriminalromaner om sin gentlemansdetektiv Astor Falkener og dennes følgesvenn, doktor Wilberg. Debuten kom i 2015 med «Nådegiveren». I fjor kom «Så dyrt et liv», den fjerde boka serien hvor gamle Trondhjem i årene under og etter første verdenskrig er bakteppe. I år har derimot Stene lagt inn et lite hvileskjær for Falkener og Wilberg. For i høst kommer «Med døden til følge» (Communicatio Forlag), en kriminalroman fra sykehusmiljøet. Trenger vi si mer? Selvsagt gjør vi det.

Sverre M. Nyrønning (f.1955) fra Trondheim, har mange års bakgrunn som journalist i Adresseavisen og redaksjonssjef i NRK. Som forfatter har han skrevet en rekke bøker, både skjønnlitteratur og sakprosa, blant annet i samarbeid med Nils Arne Eggen på bestselgeren «Godfoten. Samhandling – veiene til suksess» Siden 2002 har Nyrønning vært forelegger i Communicatio Forlag i Trondheim. Forlaget utgir sakprosa, kunstbøker og skjønnlitteratur.

Inngang: 100/75

Sted: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek. Inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate.

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.
Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Stor takk rettes til våre støttespillere: Trondheim kommune, Midtnorsk filmsenter, Kosmorama filmfestival, Trondheim kino, Trondheim folkebibliotek, Vigmostad & Bjørke, Aschehoug Forlag, Communicatio Forlag, Gyldendal forlag og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall.

Illustrasjon: Thomas Høstad

Dato

14. nov 2020

Tid

14.15 - 16.15

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere