Trondheim krimfestival: Kjell Ola Dahl / Anne Holt / Cara Hunter

Trondheim krimfestival: Kjell Ola Dahl / Anne Holt / Cara Hunter


Kjell Ola Dahl - Anne Holt - Cara Hunter - Roar Ræstad

Litteraturhuset i samarbeid med Trondheim Krimfestival, Justismuseet, Kosmorama filmfestival, Trondheim folkebibliotek, Trondheim kino og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall inviterer til krimfestival den 13. november og 14.november. Vi er veldig stolt av å kunne by på et spennende, stilfullt og variert program hvor krimsjangeren belyses fra forskjellige innfallsvinkler og gjennom ulike fortellinger.

Program:

17.15-17.45: Bokbad: Kjell Ola Dahl – «Assistenten». Bokbader: Roar Ræstad
18.00-18.30: Anne Holt, samarbeid med Deckarfestivalen i Sundsvall – vises som strømming
18.35-19.05: Cara Hunter, samarbeid med Deckarfestivalen i Sundsvall – vises som strømming

Kjell Ola Dahl (f. 1958) debuterte i 1993 og har levert romaner jevnt og trutt siden. Han tilhører den eksklusive klubben som har vunnet Rivertonprisen to ganger, samt Brageprisen. Dahl er også engasjert i Scandinavian Star-saken og har skrevet to bøker om hendelsen. Flere husker sikkert at han medvirket i dokumentarserien om mordbrannen ombord i fergen på NRK. I høst er Kjell Ola Dahl aktuell med spenningsromanen «Assistenten» (Aschehoug), med handling fra mellomkrigstiden. På Trondheim krimfestival skal han også delta i et True Crime-panel.

Rivertonvinner Anne Holt (f. 1958) er en produktiv krimforfatter, med en innholdsrik karriere som skinner gjennom i bøkene hennes helt fra debuten med «Blind gudinne» i 1993. Serien om politietterforsker Hanne Wilhelmsen kjenner det krimelskende publikum godt til. I 2018 introduserte Holt en serie med ny hovedperson i Selma Falck, forhenværende idrettsutøver og stjerneadvokat. Nå i høst står en ny Falck-roman for døren, «Mandela-effekten» (Gyldendal forlag). I felleskap vil Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall og Trondheim krimfestival dykke ned i et digitalt bokbad med Anne Holt.

Cara Hunter er en britisk forfatter med doktorgrad i engelsk og bosatt i Oxford, UK, angivelig i en gate temmelig lik den hun beskriver i sin debutroman «Hjemmets lune rede» (Cappelen Damm, 2018) med politietterforsker Adam Fawley i hovedrollen. Romanene i den kritikerroste krimserien har solgt over én million eksemplarer på verdensbasis og føyer seg dermed fint inn i den nye bølgen av britisk krim. I år kommer «Ingen utvei» (Cappelen Damm), hennes tredje bok om DI Adam Fawley på norsk. Cara Hunter får et senhøstes, midtnordisk bokbad i digitalt format når Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall og Trondheim krimfestival går i krimunion.

Sted: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek. Inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate.

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Inngang: 75/50
Arrangementet strømmes også digitalt. Pris for digital tilgang: 2o,-. Kjøp digital tilgang her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/1299850720

Stor takk rettes til våre støttespillere: Trondheim kommune, Midtnorsk filmsenter, Kosmorama filmfestival, Trondheim kino, Trondheim folkebibliotek, Vigmostad & Bjørke, Aschehoug Forlag, Communicatio Forlag, Gyldendal forlag og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall.

Illustrasjon: Thomas Høstad

Dato

13. nov 2020

Tid

17.15 - 19.05

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere