Tronds hjem – en fortelling fra innsiden av Nidaros Sosialdemokratisk Forum

Tronds hjem – en fortelling fra innsiden av Nidaros Sosialdemokratisk Forum


Øystein Lie - Andreas Hatlevik

Gjennom lengre tid har forfatteren og journalisten Øystein Lie fulgt Nidaros Sosialdemokratisk Forum, som har vokst seg til å bli landets største lokallag ved hjelp av omdreiningspunktet Trond Giske.

I boka «Tronds hjem – en fortelling fra innsiden av Nidaros Sosialdemokratisk Forum» får leseren innblikk i engasjementet til folkene rundt Aps tidligere nestleder. Lie har vært til stede på lokallagets møter og gjort intervjuet med medlemmer og Giskes støttespillere. Hva skjer når et helt vanlig menneske engasjerer seg politisk, kanskje til og med for første gang, og havner midt i det? Fortellingen blir drevet av Giskes sterke vilje til å gjøre et comeback i politikken, samtidig som han møter sterke motkrefter. Vil Giske greie å karre til seg makt ved hjelp av sine støttespillere, hvilke grep tar han og hva møtes han med av sine motstandere?

Øystein Lie (f.1970) er forfatter, journalist og fotograf fra Frosta i Trøndelag. Han debuterte med romanen «Løp» (2014) og har blant annet skrevet boka «Skjerpings» om Olaf Tufte (2022). Lie jobber frilans og skriver reportasjer og dokumentarer hovedsakelig for DN Lørdag, D2 og NRK. Vi møter Lie til samtale med Andreas W. Hatlevik, redaksjonssjef i Bonnier forlag.

Sted: Litteraturhuset, Sellanraa Inngang: 100 kr.

Dato

30. aug 2023

Tid

20.15 - 22.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere