Tysk litteraturkveld: Jakob Hein

Tysk litteraturkveld: Jakob Hein


Jakob Hein

Trondheim folkebibliotek, Litteraturhuset i Trondheim og Goethe Institut Norwegen inviterer til litteraturkveld på hovedbiblioteket!

Lesning og samtale med Jakob Hein. Samtalepartner blir Ulrich Ribbert, leder ved Goethe-Institut Norge.
Arrangementet er gratis, men krever gratisbillett. Denne kan hentes på https://tfb.hoopla.no/sales/hein

Jakob Heins siste roman utkom nylig under tittelen Kaltes Wasser. Den handler om Friedrich Bender og hans temmelig ensformige ungdomstid i DDR. Det hele begynner på en ferieleir da den unge hovedpersonen forsøker å unnslippe den trivielle hverdagen med fantasifulle historier om en punkerjente fra Vest-Tyskland, og med de autentiske fortellingene blir han midtpunktet blant klassekameratene. Leseren følger hovedpersonen gjennom studietiden og die Wende. Mens familien og klassekameratene blir lammet av sjokk etter murens fall, klarer Friedrich Bender raskt å snu den nye situasjonen til sin fordel.

Jakob Hein, født i Leipzig i 1971, sluttet seg til Reformbühne Heim & Welt i 1998, en såkalt «Lesebühne» (lesescene) i Berlin som arrangerer lesninger med forfattere, poetry slam og stand-up-komedie. Etter debutromanen Mein erstes T-Shirt (2001) fulgte flere tekster som ble mye omtalt. Hein har studert medisin i Berlin, Stockholm og Boston og fullførte sin doktorgrad ved Humboldt-universitetet i Berlin i 2000. I dag jobber han som psykiater og forfatter. Han bor i Berlin.

NB! Arrangementet vil foregå på tysk.

Dato

25. jan 2017

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Magistratsalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere