Judith Hermann//Simon Strauß//Bettina Wilpert

Judith Hermann//Simon Strauß//Bettina Wilpert


Judith Hermann - Simon Strauß - Helene Hegemann - Bettina Wilpert

Møt de aktuelle tyske forfatterne Judith Hermann, Simon Strauß, Helene Hegemann og Bettina Wilpert i diskusjon på Kulturtorget.
Samtalen vil foregå på engelsk, og ledes av Ingvild Folkvord, professor ved Institutt for språk og litteratur, NTNU.

Judith Hermann er en berømt forfatter, kjent for sin novellekunst og sin språklige eleganse. Hun debuterte med novellesamlingen Sommerhaus, später i 1998, og har siden vunnet en rekke priser. I 2014 kom Hermanns første roman, Aller Liebe Anfang, som også er utgikk på norsk av Pelikan forlag under tittelen All kjærlighets begynnelse.

Simon Strauß er historiker, forfatter og journalist. Strauß er til daglig teaterredaktør i Frankfurter Allgemeine Zeitung, men har fått mye oppmerksomhet for debutromanen Sieben Nächte (2017), som er utgitt på norsk, også av Pelikan.

Bettina Wilpert er en annen ung, tysk stjerne. Hun debuterte i fjor med Nichts, was uns passiert. Denne prisbelønte romanen plasserer Wilpert midt i «me too»-diskusjonen og samtykke-debatten. Boka er foreløpig ikke oversatt til norsk.

Arrangementet er en del av Tysk-norsk litteraturfest i Trondheim, som arrangeres av Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset i Trondheim, med støtte fra Goethe-Institut Norwegen

Hent gratisbilletter på Hoopla: https://tfb.hoopla.no/sales/firetyske

Dato

29. apr 2019

Tid

18.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere