Ukraina-krigen: Hva kan vi vente oss nå?

Ukraina-krigen: Hva kan vi vente oss nå?


Aleksandra Riabenko - Sven G. Holtsmark - Jonas Skybakmoen - Stian Wallum

Aleksandra Riabenko ble flyktning over natta.
Professor Sven G. Holtsmark ser tre scenarioer for utfallet av krigen.
Kommentator Jonas Skybakmoen har fulgt debatten om krigen – og hvordan desinformasjon spiller en viktig rolle.

Brutale drap, overgrep og krigsforbrytelser. Snart ett år har gått siden Russland invaderte Ukraina den 24. februar 2022.

Hva har vi vært vitne til det siste året? Hvilke scenarioer kan vi vente oss framover? Og hva slags konsekvenser kan det få her hjemme?

Professor og historiker Sven G. Holtsmark ved Institutt for forsvarsstudier og Forsvarets høgskole har gitt mange en real kalddusj med sin analyse av krigen og dens mulige konsekvenser. Onsdag 15. februar kl. 19:30 deltar han i Adresseavisens panelsamtale på Litteraturhuset i Trondheim. Hvordan tror han krigen utvikler seg? Holtsmark er også forfatter av «Naboer i frykt og forventning: Norge og Russland 1917-2014», som tar for seg hvordan forholdet mellom landene har endret seg over tid.

Du møter også ukrainske Aleksandra Riabenko (30), som i fjor måtte flykte og starte på nytt i Trondheim. Hvordan har juristen opplevd det siste året, og hva er hennes tanker om framtida?

Adresseavisens kommentator Jonas Skybakmoen har sett nærmere på russisk propaganda og kampen om sannheten. Hvordan preger det debatten?

Samtalen ledes av journalist Stian Wallum i Adresseavisen, og varer i cirka en time. Det vil åpnes for spørsmål etterpå.

Vi gjør oppmerksom på at arrangementet vil bli fotografert.

Billetter på Hoopla: 150 (ordinær)/ 100 (abonnent/student/ufør)
Sted: Sellanraa

Foto: Adresseavisen/Privat/Forsvaret

Dato

15. feb 2023

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere