Upolert: Jenteloven

Upolert: Jenteloven


Sofie Frøysaa

«Vi vet alt om å bli forskjellsbehandlet bare fordi vi er jenter. Vi har ikke tall på hvor mange ganger folk har tatt seg friheten til å fortelle hvordan vi skal oppføre oss – som jenter. Da vi var tenåringer, fikk Ulrikke gjentatte ganger høre at hun var for mye, at hun var for stor og sterk. Sofie ble fortalt at hun var for ordentlig, for tynn og forsiktig. Vi satt begge igjen med følelsen av at vi ikke var slik vi burde være. Etter hvert ønsket vi bare å være usynlige.»

Søfie Frøysaa og Ulrikke Falch har med utgangspunkt i egne erfaringer skrevet boka “Jenteloven”, hvor de ønsker å gi tips til unge jenter om hvordan man kan håndtere trakassering og diskriminerende oppførsel i hverdagen. Den 19. november kommer Frøysaa til Trondheim og gir oss et innblikk i hvilke redskaper hun har hatt bruk for i sin oppvekst, og hvordan vi kan bygge opp et jentefellesskap hvor vanskelige situasjoner kan diskuteres og konfronteres.

Sofie Frøysaa (f. 1989) er opprinnelig utdannet grunnskolelærer, men jobber som komiker og foredragsholder. Hun har turnert Norge rundt med soloshowet “Ambisiøs og deprimert”, som handler om å vokse opp i Bibelbeltet med to mødre når man har Tourettes syndrom.
Jenteloven er hennes første bok, og som Frøysaa er den på samme tid humoristisk og kompromissløs.

Arrangementet er gratis for alle under 25 år
Inngang for de som er 25 år og eldre: 100 kroner uten lånekort/ 50 kroner for studenter og de med lånekort.

Vi kan også friste med boksalg.

Arrangeres av Trondheim folkebibliotek som en del av rekken “Upolert” for og av unge biblioteksbrukere, i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim og Norske Kvinners Sanitetsforening.

Dato

19. nov 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere