Usynlige stemmer: Jeg har en hemmelighet

Usynlige stemmer: Jeg har en hemmelighet


Emmanuel Shokrian - Wesam Almadani - Benyamin Farnam

Med: Emmanuel Shokrian, Wesam Almadani, Benyamin Farnam
Om samtalen / workshopen:

Avkriminalisering av homofili i Norge betyr ikke at alle skeive føler seg fri. Skeive med innvandrerbakgrunn føler ofte skam og sterk skyldfølelse over å være homofil. Mange skeive med flyktningstatus kommer fra land hvor homofili fortsatt er kriminalisert, enten av myndighetene/staten, eller at religion og tradisjon gjør at befolkningen håndterer LHBT-personer som kriminelle, mindreverdige og skammelige mennesker som ikke fortjener noen form for likestilling.

Workshopen består av to deler (45 + 45 minutter).
I første del skal vi se to episoder dokumentarfilm om «vokse opp med annen følelse og å akseptere seg selv», og «komme ut av skapet». Deretter snakker våre gjester om ulike sider ved problemstillingen.

«Å vokse opp som skeiv» og «komme ut av skapet» er veldig avhengig av kultur, land, familie osv. Det kan være fint og gi en følelse av frihet, men det kan også være farlig. Vi ser på utfordringer fra forskjellige vinkler, og vi har ulike svar på samme spørsmål. Vi deler erfaringer med hverandre, og på denne måten utvikles perspektivet.

.
Emmanuel Shokrian, iransk psykolog og sosiolog. Han forsker spesielt på den historiske sosiologien og seksualitetens historie i MENAT (Midtøsten, Nord-Afrika og Tyrkia). Et av hans siste arbeider er «The Historical Study of the Iranian Queer Non-Movement».
.
Wesam Almadani, forfatter og aktivist fra Gaza. Har kunnskap om å være lesbisk i Midtøsten, juridisk og i sosiale situasjoner for skeive personer i Midtøsten, religion, utfordring for skeive med innvandringsbakgrunn i Norge, og det norske helsesystemets utfordringer for transpersoner med innvandringsbakgrunn. Wesams litterære verk er oversatt til engelsk, norsk, svensk, hebraisk og italiensk.
.
Benyamin Farnam (samtaleleder), Friby-forfatter og filmskaper født og oppvokst i Iran. Han er utdannet film og jobber innen temaet asyl. Han har utgitt flere poesibøker og artikler innen seksualitet.
.
Samtalen er en del av prosjektet Usynlige stemmer, som er støttet av Kulturrådet i forbindelse med Skeivt kulturår 2022.
Arrangementet er gratis.

Sted: Hovedbiblioteket, Magistratsalen

Dato

13. aug 2022

Tid

10.00 - 12.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Magistratsalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere