Hilde Østby: Kart over ensomheten

Hilde Østby: Kart over ensomheten


Hilde Østby

Visste du at ensomhet er farligere enn å røyke 15 sigaretter om dagen, at ensomhet er det verste stresset du kan utsette kroppen for, og at det øker sjansen din for tidlig død med 26 prosent?

16. mars gjester forfatter Hilde Østby Litteraturhuset for å fortelle om ensomhetens mange fasetter med utgangspunkt i sin siste bok «Kart over ensomheten» (2022).

I jakt på hva ensomhet er i vår tid presenteres vi for ny forskning på blikk, latter og forståelse, utstøtelse og fellesskap, tillit og berøring. Ved hjelp av åtte nattafortellinger fra Mummidalen, forteller Østby om fordømmelse og skam, om å oppleve at kroppen bare er en ting for andre, om rasisme, diskriminering og forakt – om fattigdom og redsel. Boka handler om vold og voldtekt, selvmord, sorg og PTSD, og om ikke å bli berørt og holdt, ikke sett i øynene og forstått.

Men det finnes håp. Ensomheten er en evig drift i menneskesinnet: Vi er sosiale dyr og trekkes mot fellesskapet. Uten hverandre klarer vi oss nemlig ikke.

Hilde Østby er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke jobbet som journalist, skribent og formidler. «Kart over ensomheten» er hennes sjette bok.

Sted: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 150/100

Foto: Cappelen Damm

Dato

16. mar 2023

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere