Utsolgt! Zeshan Shakar: De kaller meg ulven. I samtale med Abid Raja

Utsolgt! Zeshan Shakar: De kaller meg ulven. I samtale med Abid Raja


Zeshan Shakar - Abid Raja

Etter braksuksessen med Tante Ulrikkes vei (2017) og Gul bok (2020), er Zeshan Shakar aktuell med en ny roman!

Hovedpersonen i De kaller meg ulven har vokst opp i drabantby-Oslo, med pakistansk far og en norsk arbeiderklassemor. Foreldrene har hele livet arbeidet hardere enn helsa har tålt. Likevel står så lite igjen etter dem. Det er ingenting å arve bortsett fra minner og noen familiehistorier, fra fars oppvekst i Pakistan, fra mors finnmarksslekt, fra deres felles liv sammen i Oslo.

Felles for Shakars tre bøker, i det som har blitt omtalt som «Oslo-trilogien», er at de skildrer hvordan det er å vokse opp mellom to kulturer, og tar for seg temaer som klassereise, identitet og utenforskap.

Zeshan Shakar og kveldens samtaleleder, Abid Raja, har tilsynelatende mange likheter. Som forfattere har de begge gitt en stemme til en hel generasjon barn av innvandrere, men der hvor Raja i sin selvbiografi Min skyld skriver om sine opplevelser med en farsfigur av den straffende og tradisjonsbundne typen, tegner Shakar et varmt og sårt portrett av en farsfigur i sin siste roman.

Alt ligger til rette for en spennende samtale, når fjorårets vinner av Bokhandlerprisen bokbader årets vinner av Bokhandlerprisen!

Sted: DIGS, Krambugata 2
Tidspunkt: 13:00-14:00. Dørene åpner kl. 12:30.
Inngang: 200/150

Bildet viser f.v.: Zeshan Shakar (foto: Erika Hebbert) og Abid Raja (foto: Venstre)

Dato

4. feb 2023

Tid

13.00 - 14.00

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere