Finalistene til NTNUs litteraturpris er klare!

Publisert den 11. okt 2017

Vinneren kåres under Trondheim Litteraturfest 20. oktober!

Under Trondheim litteraturfest kan du få med deg hvem som blir vinneren av NTNUs litteraturpris, når prisen deles ut for første gang. Prisen skal gå til et norskspråklig skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den alternerer årlig mellom et skjønnlitterært og et faglitterært verk. I 2017 går prisen til et skjønnlitterært verk.

De innstilte finalistene er:

Kaisa AglenMellom krig
Guri Sørumgård Botheim – Heime mellom istidene
Rikard IngdalHogst
Kari Stai – Jakob og Neikob, Naboen
Sara Sølberg – Seismiske smell

Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år (for årets tildeling i 2015/2016). Prisen er på 20 000 NOK samt et diplom.

Juryen består av to representanter fra NTNU, to fra Litteraturhuset i Trondheim, og én fra Norsk Forfattersentrum Midt-Norge. Juryen ledes av Ingvild Hagen Kjørholt.

Prisutdelingen vil være en del av åpningsfesten for Trondheim Litteraturfest. Mer info om arrangementet finner du her.