Fullt hus da Carl Frode Tiller gjestet Litteraturhuset

Publisert den 20. sep 2017

Lansering av Carl Frode Tillers roman "Begynnelser"

Etter suksesssen med Innsirkling-triologien, som for øvrig blir omtalt som et av hovedverkene i norsk samtidslitteratur på 2000-tallet, var det knyttet stor spenning til lanseringa av Carl Frode Tillers nye roman. Litteraturhuset i Trondheim er stolte og glade for at Carl Frode Tiller valgte å legge boklanseringa si til nettopp litteraturhuset. Nesten tre hundre publikummere fikk oppleve Tiller i samtale med litteraturforsker Siv Gøril Brandtzæg, og Tiller bød også på flere utdrag fra romanen. Vi håper at mange av de som var i salen ble inspirert til å lese boka!

Carl Frode Tiller (f. 1970) er en av landets mest profilerte forfattere. Han debuterte som forfatter i 2001 med romanen «Skråninga», som han for øvrig fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Tiller har også fått en rekke andre priser for bøkene sine, blant annet Brageprisen, Sultprisen og Kritikerprisen. Han har også vært nominert til Nordisk råds litteraturpris to ganger. «Begynnelser» har fått svært gode anmeldelser i pressen, og Aftenpostens anmelder Ingunn Økland trekker blant annet linjer mellom Carl Frode Tiller og Henrik Ibsen. Dette skriver Aschehoug forlag om boka:

Miljøvernaren Terje ligg på sjukehuset etter å ha tatt sitt eige liv. Vi følger han bakover i tid, først som vaksen, deretter som ungdom og til slutt som barn. Gradvis blir vi kjente med ei sår familiehistorie, Terjes glødande kjærleik til naturen og alle vala han tok eller ikkje tok. Kvifor blir eigentleg livet som det blir, og kva er samanhengen mellom enkeltmennesket og det store kretsløpet vi alle er ein del av? «Begynnelser» er ein vakker og svært aktuell roman om den komplekse menneskenaturen og naturen vi held på å øydelegge.

Foto: Benedikte Skarvik/Litteraturhuset i Trondheim