Litterært måltid

Publisert den 11. okt 2016

De litterære måltidene er en serie møter mellom litteratur og mat.

De litterære måltidene på Alma’s har blitt en stor suksess. Vi har invitert en forfatter eller bedt noen om å snakke om et forfatterskap, og har utfordret kjøkkenet på Alma’s til å lage et passende måltid. Vi fortsetter utover høsten, og allerede søndag etter åpningen kan du oppleve en av Norges mest matglad forfattere, Torgrim Eggen. 15. november får vi besøk av en utvandret trondhjemmer, Maria Berg Reinertsen. Hun er først og fremst kjent som økonomijournalist i Morgenbladet, men hun har skrevet en biografi om den store norske kokebokforfatteren Henriette Schønberg Erken – En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken. 22. november kommer en av Norges store mesterkokker, Bent Stiansen, for å snakke om sin siste kokebok, Søndagsmiddag. 6. desember får vi forfatteren Torvald Sund på besøk. Han har blant annet skrevet Sildbøtta, og vi har invitert ham til en slags juleavslutning over temaet sild og dram.