Litteraturhuset får 1,5 millioner over statsbudsjettet

Publisert den 6. sep 2019

Kulturminister Trine Skei Grande besøkte Litteraturhuset i Trondheim idag for å fortelle at litteraturhuset er tildelt fast driftstøtte over statsbudsjettet fra 2020. En viktig brikke er på plass for å nå ambisjonen om et litteraturhus for hele Trøndelag!

Regjeringa foreslår at Litteraturhuset i Trondheim får 1,5 millioner i tilskudd over statsbudsjettet fra 2020. Tilskuddet skal gå til drift, slik at det legges til rette for mer forutsigbare rammer for Litteraturhuset i Trondheim, slik som for litteraturhusene i Oslo, Bergen, Skien og Fredrikstad.

Med denne begrunnelsen kom kulturminister Trine Skei Grande med gledelige nyheter til Litteraturhuset i Trondheim kl. 12.20 i dag. Offentliggjøringa foregikk på Sellanraa Bok & Bar blant kafeens intetanende gjester og nære samarbeidspartnere av Litteraturhuset fra Trondheim folkebibliotek, Kunsthall Trondheim og DIGS. Med denne steinen på plass har Litteraturhuset i Trondheim sikret drivverdige rammer rundt dagens drift og aktivitetsnivå, og er klare til å arbeide videre med ambisjonen om et litteraturhus for hele Trøndelag!

En uendelig stor takk til alle som har bidratt til å gjøre det mulig!

På vegne av Litteraturhuset i Trondheim,

Trond Åm
Daglig leder

Kulturminister Trine Skei Grande offentliggjorde beslutningen om at Litteraturhuset i Trondheim er tildelt statlig støtte på kafeen Sellanraa. Fra venstre: Erling Moe (V), Geirmund Lykke (KrF), Ann Helen Skaanes (V), statssekretær Jan Christian Kolstø (V), kulturminister Trine Skei Grande (V), Ingrid Skjøtskift (H), daglig leder Trond Åm ved Litteraturhuset i Trondheim og Rune F. Hjemås, forfatter og styremedlem i Foreningen Litteraturhuset i Trondheim. Foto: Benedikte Skarvik.