Litteraturtog til Lillehammer

Publisert den 2. mai 2017

31. mai 08:18 -12.46 Trondheim S- Lillehammer Bli med på en litterær togtur utenom det vanlige! Sammen med Norsk litteraturfestival og NSB tilbyr vi en miljøvennlig start på festdagene i Lillehammer. Litteraturtoget vil kjøre av gårde fra Trondheim S klokka 08:18 den 31. mai, og i løpet av de fire og en halv timene reisen varer vil du få litterære, musikalske og gastronomiske smakebiter – og dermed komme godt i gang med de beste litteraturdagene denne våren.

 

Det som står på agendaen er:

«Togreisen som midtlivskrise. Om Michèle Lesbres Le canapé rouge» (Den røde sofaen) (2007)» – litterært innlegg av Silje Warberg.
Silje Warberg
har doktorgrad i nordisk litteraturvitenskap og jobber som førsteamanuensis ved NTNU. Hun forsker primært på fremstillinger av kriminalitet, degenerasjon, sykdom og andre uhyggelige tema i den norske 1800-tallslitteraturen.

Opplesninger av Karoline Sætre, Cecilie Wold Andersen og Rune F. Hjemås
Rune F. Hjemås er forfatter og redaktør for Bejing Trondheim. Han har gitt to prosasamlinger, én novellesamling og én diktsamling – og er en aktiv stemme i litteraturmiljøet i Trondheim.
Cecilie Wold Andersen har gått forfatterstudiet i Tromsø 2016/2017 og er også bidragsyter på studiets årlige antologisamling. Cecilie jobber mye med litteratur og fortelling i muntlig form gjennom både stand up og poesislam.
Karoline Sætre var også student ved forfatterstudiet i Tromsø 2016/2017 og har en bachelor i kunst fra KiT. Hun jobber mye i krysningen mellom det litterære og det visuelle og lager gjerne små, håndsydde bøker. Karoline er og en god oppleser med poesislam-erfaring.

«Dylan on the tracks» – Musikalsk innslag i kafévognen
Siri Aurland Bredesen og Mathias Johansson gir oss innblikk i nobelprisvinnerens litterærmusikalske univers. Siri og Mathias er
begge medlemmer av Litterært Kollektiv, men har også musikalsk bakgrunn. Mathias har vært medlem av pønkrock-bandet Honningbarna mens Siri har spilt i flere lokale band i Glåmdalsregionen.

Oppheng og utdeling av Blaff:poesi
Blaff: poesi er et konsept av Litterært Kollektiv med tekst produsert på under 48 timer. På Litteraturtoget vil du få innblikk i hva slags tekst som har kommet ut av temaene RUTE og ORIENTERIENG

Togbibliotek
Det er vel få steder det passer bedre å oppdage nye litterære favoritter enn på togreise, og hva er vel et Litteraturtog uten bøker? Her vil du ha mulighet for å få med deg en bok av forfattere som kommer på Norsk litteraturfestival – eller noen helt andre. Togbiblioteket er kuratert av Trondheim Folkebibliotek og Norsk litteraturfestival.

SELLANRAAs lunsjpakke
Hva er vel en tur uten den gode, norske matpakka? Men her blir det ingen klamme skiver med den siste sleiven av gulosten, for det er selveste SELLANRAA som står for det kulinariske. Det kan dermed garanteres for at du vil ankomme Lillehammer mett og fornøyd – og med pågangsmot til å gå flere litteratudager i møte.

Påmelding
NSB har holdt av plasser til de litteraturinteresserte – og du kan få plass om bord ved å sende en mail til post@litteraturhusetitrondheim.no med LITTERATURTOGET i emnefeltet. Billetter og informasjon finner du også på NSB App eller www.nsb.no. Hele kalaset er gratis – men med et begrenset antall plasser, så her er det ingen grunn til å bli sittende på gjerdet!


GOD LITTERÆR REISE!

 

NSB_logo