Nominér din kandidat til NTNUs litteraturpris 2023!

Publisert den 26. apr 2023

Nå kan du nominere kandidater til NTNUs litteraturpris 2023.

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk. I 2023 står skjønnlitteratur for tur. Dersom du veit om en forfatter som du mener fortjener å vurderes av juryen, skriv inn navn og tittel i dette skjemaet. Det er også mulig å skrive en kort begrunnelse.

Merk at for å være kvalifisert til vurdering, må forfatteren eller verket ha en tilknytning til Trøndelag. Boka må være en norskspråklig skjønnlitterær bok utgitt i 2021 eller 2022. Gjendiktninger, oversatt litteratur og antologibidrag vil ikke vurderes.

Prisen er på 20 000 NOK, og deles ut på Litteraturhuset i Trondheim i høst.

«Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år.»

FRISTEN FOR Å SENDE INN FORSLAG ER SØNDAG 21. MAI.

Juryen består av representanter fra NTNU, Litteraturhuset i Trondheim og Norsk Forfattersentrum.

Bildet viser Torgeir Ekerholt Sæveraas, som vant prisen i 2022  for «Wehrmacht i Norge. På vakt i krigens skjebnesone». Her flankert av juryleder Hanna Malene Lindberg og NTNUs representant, Aurora A.S. Hoel.

Foto: BERRE