Nominer din kandidat til NTNUs litteraturpris!

Publisert den 15. apr 2024

Vet du om en forfatter som fortjener å bli nominert til NTNUs litteraturpris? Nå har du mulighet til å nominere din kandidat.

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk. I 2024 står sakprosa for tur. Dersom du vet om en forfatter som du mener fortjener å vurderes av juryen, kan du nominere din kandidat. Det er også mulig å skrive en kort begrunnelse. Du kan nominere din kandidat ved å fylle ut skjema på denne siden.

Merk at for å være kvalifisert til vurdering, må forfatteren eller verket ha en tilknytning til Trøndelag. Boka må være en norskspråklig sakprosabok utgitt i 2022 eller 2023, og henvende seg til et allment publikum. Gjendiktninger, oversatt litteratur og antologibidrag vil ikke vurderes.

Prisen er på 20 000 kroner, og deles ut under Basta – Sakprosafestivalen i Trondheim som arrangeres på Litteraturhuset i høst.

«Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år.»

Merk at fristen for å nominere er satt til 5. mai.

Bildet viser fjorårets vinner Carl Frode Tiller i forbindelse med overrekkelsen av prisen.