Ord langs elva

Publisert den 18. jul 2018

Litteraturhuset i Trondheim arbeider med prosjektet Ord langs elva i samarbeid med En Blå Tråd. Vi ønsker å vise hvordan litterære tekster kan være med på å åpne opp lukkede byrom og samtidig påvirke mennesker på en positiv måte.

Initiativtaker og prosjektleder Siri Thue har tatt utgangspunkt i en rapport om byrom langs Nidelva i arbeidet med prosjektet Ord langs elva, og hun har valgt å fokusere på fysiske områder under broene langs elva. Ulike tekster formidles på en original og overraskende måte, og hver tekst har som mål å vekke nysgjerrighet. Tekstene tilpasses byrommene i uttrykk og tema, og de skal være der hvor folk er. Format og form varierer avhengig av tekstens omgivelser og målgruppe. Lekne tekster til kjærester og korte tekster til løpere. Tekster til ungdommer, studenter, voksne og eldre.

Ord langs elva er et fysisk prosjekt som fokuserer på å formidle verdien av menneskers nærhet til vannet. Tekstene er skrevet av forfatterne Ann Kavle, Øystein Hauge, Ida Lórien Ringdal, Helge Torvund, Erlend Loe og Bård Torgersen.