Program for november

Publisert den 1. nov 2023

Velkommen til november måned på Litteraturhuset, som er fullspekket med høydepunkter!

Lars Mytting, Carl Frode Tiller, Simon Stranger, Maria Navarro Skaranger, ekteparet Nadia Ansar og Abid Raja og Herborg Kråkevik er blant de som gjester Litteraturhuset denne måneden.

Mytting har fortryllet lesere på tvers av landegrenser med de to første bøkene i Hekne-trilogien, Søsterklokkene og Hekneveven. Nå er han aktuell med tredje og siste bind i romantrilogien: Skråpånatta. Han kommer til Litteraturhuset 1. november (arrangementet er utsolgt).

Nylig ble det klart at årets vinner av NTNUs litteraturpris 2023 er Carl Frode Tiller for romanen Flukt. 7. november kan du overvære prisutdelinga og møte den ferske vinneren til samtale.

Simon Stranger beveget Trondheim og Norge inn til beinet med romanen Leksikon om lys og mørke. 20. november kommer han for å snakke om sin nye roman, Museum for mordere og redningsmenn.

Maria Navarro Skaranger kommer for å samtale om sin nyeste roman Jeg plystrer i den mørke vinden, oppfølgeren til Emily Forever. Arrangementet finner sted 9. november.

Ekteparet Nadia Ansar og Abid Raja gjester Litteraturhuset 18. november, med et nært og personlig bokforedrag med bakgrunn i deres kritikerroste bøker om Skyld og Skam.

Og 21. november inviterer vi til en hyggelig førjulskveld med Herborg Kråkeviks Juleroser, hvor det blir både musikk, opplesning, samtale og felles julesang.

Og som om ikke det er nok, kommer også den danske forfatteren Niels Frank, den nord-norske rapperen Jon-Are Masternes, jazzmusikerne Bjørn Alterhaug og John Pål Inderberg, kunstneren Håkon Bleken og forfatteren Mahnaz Parakand, for å nevne noen.

Sjekk ut hele programmet for november her!

Vi minner også om årets Basta – Sakprosafestivalen i Trondheim, som arrangeres 11. november. Festivalen tjuvstarter 10. november, når kokebokforfatterne og matpåvirkerne «Sultne gutter» disker opp med treretters meny på Sellanraa (arrangementet er utsolgt).