Prosalong: Å skrive om de mektigste. På innsiden av engelsk fotball.
Litteratur | Kunnskap

Prosalong: Å skrive om de mektigste. På innsiden av engelsk fotball.

Hva skjer når engelsk toppfotball, som opprinnelig ofte ble kalt The People’s Game, kontrolleres av oljestater og diverse milliardærer med uklare motiver?

I Drømmen om England 2 har Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen et oppdrag: Redd fotballen! I en sprelsk og fantasifull historie treffer vi noen av fotballens eiere og bakmenn, og vi blir med på forfatternes forsøk på å få det norske oljefondet til å kjøpe hele Premier Leauge.

I denne samtalen gjør forfatterne rede for ideen og prosjektet. Det blir en samtale om fotball, men det blir også en samtale om hvordan og hvorvidt man som kritisk journalist og skribent kan komme på innsiden av de innerste og ofte mest lukkede sirklene der makten finnes, enten det dreier seg om fotball, finans, politikk eller alt på en gang. Er det en fallitterklæring for norsk sportsjournalistikk at det er en næringslivsjournalist og en skjønnlitterær forfatter som er i stand til å gå bak nyhetene om Haalands siste mål og seneste hårklipp?

Lars Backe Madsen er journalist i Dagens Næringsliv. Jens M. Johanssen er kritikerrost skjønnlitterær forfatter og tidligere journalist i Dagens Næringsliv. Sammen har de tidligere blant annet skrevet Drømmen om England (2005), og de har skrevet Den forsvunne diamanten om den såkalte Mikel-saken i norsk og engelsk fotball. Samtalen ledes av Arve Hjelseth, professor i idrettssosiologi ved NTNU.

 

Dato

20. mar 2024

Tid

18:30 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Lars Backe Madsen - Jens M. Johanssen - Arve Hjelseth

Arrangør

Norsk Faglitterær forfatter- og oversetterforening

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.