Nina Subin
Å tegne det vanskelige – Nora Krug
Litteratur | Kunst | Samtale

Å tegne det vanskelige – Nora Krug

For fem år siden fikk den tysk-amerikanske illustratøren og forfatteren Nora Krug sitt internasjonale gjennombrudd med boka Heimat - a German Family Album. I ei blanding av alt fra håndskrevet tekst og tegneserie, til svart-hvitt-fotografier, postkort og skolestiler, gransker Krug sin egen families nazifortid.

I Diaries of War – Two Visual Accounts from Ukraine and Russia, som utkom i oktober, forteller hun om de daglige opplevelsene til to journalister, en fra Ukraina og en fra Russland gjennom det første året etter invasjonen i 2022. Der Krug i Heimat går tilbake i tid og foretar et minnearbeid om sin egen og sitt hjemlands fortid, søker hun i Diaries of War å være tett på begivenhetene.

Litteraturhuset i Trondheim har invitert Krug til samtale om kulturell identitet og tilhørighet, om kraften i den grafiske uttrykksformen og om det politiske prosjektet hun formidler gjennom den grafiske uttrykksformen. Samtalen ledes av Tatjana Kielland Samoilow, litteraturviter ved NTNU, og vil foregå på engelsk.

Arrangementet er støttet av Goethe-instituttet.

Dato

4. feb 2024

Tid

12:00 - 14:00

Pris

Kr100 / Kr50

Deltakere

Nora Krug - Tatjana Kielland Samoilow

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim