Anna Rogstad – kampen for en mer praktisk skole
Litteratur | Kunnskap

Anna Rogstad – kampen for en mer praktisk skole

Anna Rogstad (1854-1938) er kjent som Norges første kvinnelige stortingsrepresentant. Men hun var også en betydningsfull person i norsk utdanningshistorie.

Innsatsen hun la ned for jentenes praktiske utdanningsmuligheter, for lærerinnenes faglige organisering og for å skape gode lærebøker, var formidabel, og hun ble med det en tydelig skolepolitisk stemme i det norske samfunnet. Også som feminist stod hun i første rekke i kvinnenes stemmerettskamp.

Willy Aagre er i vår aktuell med en bok om Anna Rogstad. 14. mars kommer han til Litteraturhuset for å snakke om Rogstad og hennes kamp for en mer praktisk skole. Han vil også komme inn på en rekke forhold som er mindre kjent – blant annet at hun delvis vokste opp og virket i Trondheim, og om omstendighetene rundt hennes overgang fra Frisinnede Venstre til Arbeiderpartiet.

Willy Aagre er forfatter og professor emeritus i pedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge.

I forkant av foredraget tilbyr vi en minibyvandring for alle som har løst ut billett til arrangementet. Willy Aagre tar oss med til et sted hvor Anna Rogstad og hennes familie bodde i Søndre gate 1, den såkalte Pikerealskolen i Dronningens gate og Vår Frues Kirke (der Rogstad ble konfirmert i 1872). Byvandringa starter kl. 18.15. Oppmøte utenfor Litteraturhuset i Kongens gate 2.

 

Dato

14. mar 2024

Tid

18:00 - 19:30

Pris

Kr100 / Kr75

Deltakere

Willy Aagre

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim